Falcao Bilmecesi

Son günlerde medyayı en çok meşgul eden konu tartışmasız Falcao transferi. Her gün yeni bir gelişme, yeni bir son dakika haberi, her sayfada başka başka haberler,iddialar.

Falcao son bir kaç sezonu kötü geçirse dahi, dünyanın en iyi forvetlerinden biri olduğu tartışılmaz bir gerçek. Fakat güncel performansının düşük olduğunu ve yaşının 33 olduğu gerçeğini göz ardı etmemek lazım. Zaten bu durumda olmasaydı Falcao kalitesindeki bir oyuncunun Türkiye'ye transferi söz konusu olamazdı. İyi bir Falcao'yu ne büyük kulüpler bize bırakırdı ne de herhangi bir Türk kulübü bu transferin maliyetini karşılayabilirdi. Ama gelgelelim günümüze, mevcut şartlarda Falcao'nun Süper Lig'e gelmesi hayal değil.

Falcao'da bazı şeylerin farkında. Yaşının 33'e geldiğini biliyor ve Avrupa kulübü faktörünü de göz önüne alarak 3 yıllık sağlam bir kontrat yapıp kendini garantiye almak istiyor. Şuan hiç bir Avrupa kulübü Falcao'ya yıllık 7 milyon euro vermez. O yüzden Falcao için de en iyi seçenek Galatasaray. Fakat transfer önündeki en büyük engel kuşkusuz Monaco. Falcao ile 1 yıllık sözleşmesi bulunan Monaco bonservis bedeli ödenmeden oyuncusunu bırakmak istemiyor fakat bir yandan da maaş yükünden kurtulmak için Falcao'nun gitmesini onlar da istiyor. Bu konuda görüşmeler halen sürüyor.

Maliyetinin fazlalığından ,performans düşüklüğünden bahsettik fakat hiç mi artı yönü yok? Olmaz olur mu, her ne olursa olsun bir dünya yıldızından , kendi başına bir marka değerinden bahsediyoruz. Falacao Galatasaray'a geldiğinde sadece Türk basını değil Dünya basını da bu transferden bahsedecek, kuşkusuz takımın marka değeri artacak, özellikle forma satışlarında patlama olacak.
Belki de kim bilir , Falcao Galatasaray ile tekrardan eski günlerine döner , şampiyonlar liginde çok iyi bir performans gösterir ve asıl Falcao'nun kim olduğunu bizlere hatırlatır. Futbolda ne olacağını hiçbir zaman kestiremezsiniz. Evet bu transfer bir risk mi? Bence risk, fakat büyük kulüpler bazen böyle risklere girmek zorundadırlar. Şöyle bir gerçek de var ki taraflı tarafsız hepimiz Falcao'yu süper lig'de izlemek istiyoruz.

Bakalım ilerleyen günlerde gelişmeler hangi yönde olacak, hepimiz sabırsızlıkla bekliyoruz.
Sporla kalın...

Yorumlar