1974-75 Borussia Mönchengladbach

Yıllar 1975'i gösterdiğinde Borussia Mönchengladbach,hem Bundesliga hem de UEFA kupası şampiyonu oluyordu.takimin başında ise Alman teknik adam hennes weisweiler vardı.
Fotoğraftakiler: netzer& weisweiler


O sene UEFA kupası ve ligde fırtınalar estiren gladbach'ın UEFA kupası finalinde ki rakibi Hollanda takımı twente idi. Jupp heynckes'in hattrick, Allan simonsen'in ise 2 gol attığı maçta Almanlar 5-1 zaferle evine dönüyordu.
O sene jupp heynckes takımın en önemli oyuncusuydu. Önceki sezon Real Madrid'e transfer olmuş Netzer'in boşluğunu doldurma görevi jupp heynckes'deydi. O sezon gladbach'la 31 maça çıkan jupp 27 gol ve 4 asist yaptı.



O sezon takımda sadece jupp heynckes değil başka iyi oyuncular da vardı. Örneğin; rainer bonhof, Allan simonsen, henning Jensen, ve vogts gibi oyuncular. Ama şüphesiz takımın en önemlisi jupp heynckes'di.  Aynı zamanda weisweiler'in gözdesi.

1974-75 Borussia Mönchengladbach




74-75 sezonundan önce lige ambargo koyan Bayern, bu sıralar Avrupa ile meşguldü. Bayern'in Avrupa arenasında yarışması nedeniyle ligde eline kemerleri alan gladbach, 74-75'te weisweiler,sonra ki 2 senede bayern'i üç kere üst üste şampiyon yapmış udo lattek ile sampiyon oluyordu.
Ama başlangıcı yaratan adam Hennes weisweiler'di onun başlattığı sampiyonluk yarışı sonraki 2 sene de devam etti ve gladbach son şampiyonluğunu yaşadığı 76-77 senesinden sonra bir daha şampiyonluk tadamadi. Weisweiler,heynckes,udo lattek ve netzer ise kulüp tarihine geçti.

Yorumlar