Türkiye'de Şu ana kadar yapılmış en iyi transfer Obi Mikel'dir herhalde...

Middlesbrough oyuncusu John Mikel Obi, Premier lige yeni yükselen Norwich City ve Sheffield United'ın tekliflerini geri çevirerek Trabzonspor'a transfer oldu.

Trabzonspor, Obi Mikel'e bonuslarla felan 2 milyon euro verdi. Bu ücrete böyle kaliteli bir orta saha bulmak çok zor. Üstelik mikel daha 32 yaşında, öyle yaşlı felan değil. Her halükarda orta sahada top tutar,rakipten bir 6 numara gibi top kapar,bir 8 numara gibi de paslarını dağıtır. Türkiye gibi teknikten yoksul bir ligde de 1.88'lik boyuyla fiziki mücadelelere de hiç sakınmadan girer. Obi Mikel, ön libero'nun yanında merkez orta saha ve on numara pozisyonlarında da oynayabiliyor,çok yönlü bir oyuncu yani. Ünal hoca onu ön libero'ya çekip rakip orta sahanın dengesini bozmasını,top kapmasını istiyecektir. Geriden oyun kuran Trabzonspor'un ilk durağı Mikel olucaktır, Mikel'de  orta sahadan dağıtacaktır topu.



Sistem Büyük İhtimalle Şöyle Olucak:



                                     Nwakeame                                              Abdülkadir



                                                     Sosa                             Yusuf Yazıcı



                                                                     Obi Mikel



Büyük ihtimal orta saha böyle olucak. dediğim gibi geriden oyun kuran stoperler ilk durak olarak obi mikel'e vericektir topu. Obi Mikel orda bir nevi pas istasyonu olucaktır.

Bu ücrete,bu yaşta ve bu teknikte bir oyuncu transfer etmek çok zor iş. Trabzonspor'a helal olsun,mükemmel iş başarmışlar,Obi Mikel kesinlikle fark yaratacaktır,hatta ve hatta yeterince oynarsa bu takıma çağ atlatır. Biliyoruz teknikten uzak bir lig ama olsun mikel'in fiziği'de ikili mücadeleleride yeteri kadar iyi. Yani Trabzonspor kesinlikle fark yaratacak güzel bir transfer yaptı.

Böyle oyuncuları izlemek de bize kaldı.


Yorumlar

  1. Yavuz Selim Koçak12 Temmuz 2019 17:26

    Tebrikler tam yerinde bir tespit olmuş ben de Ts çok. şey katacağına inanıyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder