Kayıp Yıldız Lentini

Lentini'nin kısa hayatı...


Gianluigi Lentini Torino'da geçirdiği 6 mükemmel seneden sonra birçok İtalyan kulübünün ilgisini çekmeyi başarmıştı. Torino Altyapısında yetişip de Juventus'a da gitmek olmazdı. O da haliyle Milan'ı seçti.


Milan'a geldiğinde herkes onu sever,sayar. Başkan Berlusconi bile onun için "Manevi Oğlum" diyor. O zaman için satılan futbolcu kartlarında en çok Gigi'nin ismi vardır. Öyle büyük bir futbolcudur kendisi.
3 Ağustos 1993 gecesi ise Ajanslara kötü bir haber düşer. Villafranca D’Asti kasabası yakınlarında yüksek hız yapan bir Porsche’nin kaza haberi gelir. Torino’dan Milano’ya gitmekte olan aracı süren Gigi, 200 km’nin üzerinde bir hızla bariyerlere çarpmış ve yolun dışına çıkmıştır.



Gigi kazadan hemen sonra Torino hastanesine kaldırılır. İlk kontroller iyi değildir. Torino'lu taraftarlar Gigi için hastane etrafına kamp kurup,dualar etmeye başladılar. Fakat Lentini'nin bünyesi güçlüdür sahaya ne zaman çıkacağı belli olmasa bile hayatta kalmıştır.
Dr. Giudice, kendisine “Gigi”nin ne zaman futbola döneceğini soran gazetecilere, sadece şu cevabı verir: “Şu anda, yaşamak için savaşıyor; lütfen, bana ne zaman futbola döneceğini sormayın.”
Olayı daha da araştırmaya başlayan gazeteciler İtalyan futbolunun en büyük seks skandallarından birini bulacaktır. Gigi, kazadan önce Salvatore Schillaci'nin(1990 Dünya kupası gol kralı) evinden çıkmıştır. Gigi ve Toto'nun karısı beraber bir skandala karışmıştır.
Toto(Salvatore'un lakabı) o skandal sırasında evine dönerken karısı da Lentini'ye durumu bildirmiştir. Sonra da Lentini oldukça hızlı bir şekilde kaçmaya başlamıştır.


Kazadan sonra büyük kutlamalarla sahaya dönen Gigi için artık herşey eskisi gibi değildir. Gigi, artık topa eskisi gibi vuramaz, hükmedemez bir hale gelmişti. Milan'dan sonra kapı kapı kendine kulüp aramaya başlayan Lentini, 2009 yılında FC Savigliano'da Futbol kariyerini sonlandırdı. İtalya'nın en iyilerinden, en dibe çöküşünü çok hızlı yaşadı Gigi. Kısacası bir kaza bir yıldızı söndürdü de diyebiliriz. fakat şöyle de diyebiliriz; Kaza olmasaydı Gigi yine yıldız olamayabilirdi çünkü Gigi kazadan önce yine iyi işler çıkartmıyordu...

Yorumlar