Liverpool 4:1 Norwich


Premier Lig’de sezonu açtık. Sezonun ilk maçında Liverpool, Anfield’da Norwich City’i ağırladı. Championship’den şampiyon olarak çıkan Farke’nin öğrencileri, Premier Lig’in ilk maçında ağır bir yenilgi aldı. Bu maç aynı zamanda iki Alman’ın çekişmesi oldu da diyebiliriz. Dortmund’un yetiştirdiği iki hoca, Premier Lig’de karşı karşıya geldi.

Mane’nin yorgunluğundan dolayı ilk onbirde başlayan Origi, kanat’da hiç de fena olmayan bir oyun ortaya koydu. Kanat’da sürekli topla buluşan Origi, bilek hareketleriyle rakiplerini ekarte edebiliyor. Origi, çok yönlü ve tam Klöpp’ün istediği bir oyuncu tipi.
Liverpool, maç içinde klasik olarak yine tam saha baskı yaptı. Bir anda gelen şok baskılardan dolayı Norwich savunması afalladı. 7.Dakika’da Origi’nin kanattan bindirp içeri ortasında hanley topa ters ayaklı dokundu ve durum 1-0 oldu. Norwich savunması maç boyunca kötüydü. Daha tam olarak oturamamış savunma, maça odaklanamadı ve maç içinde büyük boşluklar verdiler. Maç’ın ilk yarısında topa sahip olan Norwich’di. Zaten Klöpp’ün de top pek umrunda değildi. Klöpp, direk olarak skora bağlı bir oyun oynadı bu maçta. Topu al ve kaleye git mentalitesi yani. Salaha sezonu mükemmel açtı.
Norwich City hücum olarak çok iyi işler çıkarttı ama savunma anlamında sınıfta kaldı. Bunun sebeplerinden biri belki ilk Premier lig maçı heyecanı, belki de Anfield’da Liverpool’a karşı oynama stresi. Norwich, takım olarak ortaya iyi bir görüntü çıkardı. Eğer savunma maça odaklanırsa ve boşluklar giderilirse Norwich, orta sıralardan yüksekleri zorlayan bir takım olabilir. Liverpool ise klasik olarak baskılı ve topu al kaleye git oyununu oynadı ve başarılı bir görüntü de ortaya çıkardı. Genel anlamda bir sezon açılışına göre çok zevkli ve keyifli bir maçtı… Sezona güzel başladık, bakalım devamı nasıl olacak?






Yorumlar